Leer de leden van Bluesville beter kennen… Wil je weten welke nummers we spelen? Ga dan naar speellijst

Jeannet is onze Leading Lady. Zij heeft giga veel ervaring en is een echt podiumdier. Zij heeft gezongen in succesvolle bands als Sesam, Full Circle, Ruud Jansen Band en (nog steeds) in The Sting. Naast het zelf performen werkt ze al een jaar of 16 als dirigent van een aantal koren. Haar kennis van meerstemmige vocalen komt daar goed van pas. Blues kent veel emotie en weinig regels. Dat is een combinatie waarbij Jeannet zich als een vis in het water voelt. Haar solo’s op kazoo zijn onmisbaar in het bandgeluid. Vooral als Henk er niet is.

Henk is de “senior member” van Bluesville. Hij geeft de band echt het gevoel van de Chicago blues. Terug naar de rokerige zaaltjes rond 1951 toen alle inmiddels overleden grootheden gewoon nog live op het podium stonden. Henk speelt op de “bluesharp”: een diatonische mondharmonica die gestemd is in de toonsoort waarin het nummer geschreven is. Vandaar dat hij een hele koffer meesleept met alle mogelijke stemmingen, toonsoorten etc. Plus bijbehorende microfoons en een buizenversterker om de sound helemaal af te maken.

JanVanaf 15 juli 2020 is de drumkruk bij Bluesville onbezet. Niet voor lang hopen we…

Bettine is sinds mei 2019 de bassist van de band. Zij speelt “pas” bas (sinds 2012) maar heeft al in een aantal verschillende bands gespeeld. Van Top-2000 tot Bluesrock, maar ze heeft ontdekt dat ze zich het meest op haar gemak voelt bij de muziek van Bluesville. Ze leert elke week bij en heeft de kunst van het weglaten de hare gemaakt: less is more. Bettine is druk aan het studeren op de speellijst. Geen makkelijke klus, maar Bett is gewoon goed. Gaat haar lukken.

René is een van de twee grondleggers van Bluesville. Heeft als jongeheer jaren klassiek gitaarles gehad. Gelukkig hoor je daar nu niets meer van. Kwam als puber in de ban van de sport. hij ging rennen, fietsen en zwemmen. Is een jaar of 8 geleden weer begonnen gitaar te spelen in Lakehouse. Maakte in 2017 de overstap naar een band in oprichting: Bluesville. Speelt de meeste intro’s en solo’s. Heeft een Fender Stratocaster helemaal naar eigen smaak veranderd, maar heeft een Gibson Les Paul met P90’s als reserve. 

Ronald  had in 2015 al een concreet plan èn een naam. In december 2016 brachten de Rolling Stones de CD “Blue and Lomesome” uit. Ronald kreeg een schok. Dat wilde hij dus ook. De zoektocht begon. Hij heeft jaren ervaring als bassist in Kick,Once Again, Silver en So What? Nu is hij terug bij zijn oude liefde: de gitaar. Ronald speelt op een Gibson Les Paul Custom in combinatie met een buizencombo van Mesa Boogie. Zijn voorbeelden: Malcolm Young en Keith Richard. Dat zijn echte “ritmegitaristen”. Solo’s laat hij graag over aan Henk en René.

© Bluesville. Laatste keer bijgewerkt op 20 juni 2020

1997total visits,1visits today