Wil je de leden van de band beter leren kennen? Daar is deze pagina voor. En als je meer wilt weten, dan gewoon op de groene link klikken.

Jeannet is onze Leading Lady. Zij heeft giga veel ervaring en is een echt podiumdier. Zij heeft gezongen in een aantal succesvolle bands. Ook werkt ze al een jaar of 16 als dirigent van een aantal koren. Haar kennis van meerstemmige vocalen komt daar goed van pas. Blues kent veel emotie en weinig regels. Dat is een combinatie waarbij Jeannet zich als een vis in het water voelt.

Henk is de “senior member” van Bluesville. Hij geeft de band echt het gevoel van de Chicago blues. Terug naar de rokerige zaaltjes rond 1951 toen alle inmiddels overleden grootheden gewoon nog live op het podium stonden. Henk speelt op de “bluesharp”: een diatonische mondharmonica die gestemd is in de toonsoort waarin het nummer geschreven is. Vandaar dat hij een hele koffer meesleept met alle mogelijke stemmingen, toonsoorten etc. Plus bijbehorende microfoons en een buizenversterker om de sound helemaal af te maken.

Michel is vanaf 15 augustus 2020 5 juli 2020 is de drummer van Bluesville. Hij was duidelijk de beste in de auditie. Even afgezien van het feit dat de twee andere kandidaten vlak daarvoor hadden afgezegd. Maar toch…..Hij blijkt een zeer waardevolle aanvulling te zijn van de band. Dezelfde nummers klinken gewoon een stuk strakker.

Bettine is sinds mei 2019 de bassist van de band. Zij speelt “pas” bas (2012) maar heeft al in een aantal verschillende bands gespeeld. Van Top-2000 tot Bluesrock, maar ze heeft ontdekt dat ze zich het meest op haar gemak voelt bij de muziek van Bluesville. Ze leert elke week bij en heeft de kunst van het weglaten de hare gemaakt: less is more. Zij vormt inmiddels een solide duo met Michel. Die twee leggen een betonnen basis. Steeds meer blijkt hoe goed Bett eigenlijk is.

We hebben momenteel een vacature voor de positie van de tweede gitarist. Belangstellenden kunnen zich melden op Bluesville@ziggo.nl

Ronald  heeft erg lang bas gespeeld. Hij had al in 2015 een concreet plan èn een naam. In december 2016 brachten de Rolling Stones de CD “Blue and Lomesome” uit. Ronald kreeg een schok. Dat wilde hij dus ook. De zoektocht begon. Hij heeft jaren ervaring als bassist in Kick,Once Again, Silver en So What? Nu is hij terug bij zijn oude liefde: de gitaar. Ronald speelt op een Gibson Flying V in combinatie met een buizencombo van Mesa Boogie. Zijn voorbeelden: Malcolm Young en Keith Richard. Dat zijn echte “ritmegitaristen”. Hij is bezig zich ook als sologitarist te ontwikkelen (om in bluestermen te blijven: It’s a long way to go).

© Bluesville. Laatste keer bijgewerkt: 6 januari 2021

2895total visits,4visits today