Wil je de leden van de band beter leren kennen? Daar is deze pagina voor. Gewoon op de groene link klikken. Op de pagina zelf kan je doorklikken. Of terug naar de homepage gaan.

Op de Kneppelbrug in Alkmaar

Jeannet is onze Leading Lady. Zij heeft giga veel ervaring en is een echt podiumdier. Zij heeft gezongen in een aantal succesvolle bands. Ook werkt ze al een jaar of 16 als dirigent van een aantal koren. Haar kennis van meerstemmige vocalen komt daar goed van pas. Blues kent veel emotie en weinig regels. Dat is een combinatie waarbij Jeannet zich als een vis in het water voelt.

Henk is de “senior member” van Bluesville. Hij geeft de band echt het gevoel van de Chicago blues. Terug naar de rokerige zaaltjes rond 1951 toen alle inmiddels overleden grootheden gewoon nog live op het podium stonden. Henk speelt op de “bluesharp”, een diatonische mondharmonica die gestemd is in de toonsoort waarin het nummer geschreven is. Vandaar dat hij een hele koffer meesleept met alle mogelijke stemmingen, toonsoorten etc. Plus bijbehorende microfoons en een buizenversterker om de sound helemaal af te maken.

Michel is vanaf 15 augustus 2020 de drummer van Bluesville. Hij was duidelijk de beste in de auditie. Even afgezien van het feit dat de twee andere kandidaten vlak daarvoor hadden afgezegd. Maar toch… Hij blijkt een zeer waardevolle aanvulling. Dezelfde nummers klinken gewoon een stuk strakker.

Bettine is sinds mei 2019 de bassist van de band. Zij speelt ‘pas weer’ bas (2012) maar heeft al in een aantal verschillende bands gespeeld. Van Top2000 tot Bluesrock, maar ze heeft ontdekt dat ze zich het meest op haar gemak voelt bij de muziek van Bluesville. Ze leert nog steeds bij en heeft de kunst van het weglaten de hare gemaakt: less is more. Zij vormt inmiddels een solide duo met Michel. Die twee leggen een betonnen basis. Steeds meer blijkt hoe goed Bett eigenlijk is.

Wim is onze gitaarheld. Hij speelt al erg lang en erg goed. Daarom zijn wij erg trots dat hij sinds mei 2021 ons nieuwe geheime wapen is. Hier speelt hij op een fraaie Gibson CS-356 in combinatie met een Fender SuperSonic 60 combo. Beide komen uit de Custom Shop. En dat geeft een sound…

Ronald heeft erg lang bas gespeeld. Nu is hij terug bij zijn oude liefde: de gitaar. Ronald speelt op een buizencombo van Mesa Boogie. Hij speelt ritmegitaar en slide. En dan zingt hij er ook nog bij. Ook zorgt Ronald voor de apparatuur, kiest hij nieuwe nummers uit waarover de band dan mag stemmen, regelt hij de optredens en is hij de webmaster van deze site en de Facebookpagina. O ja, hij rijdt ook op de bandbus.

© Bluesville. (Laatste keer bijgewerkt: 5 januari 2022)

3629total visits,4visits today