Bettine is sinds juli van dit jaar de trotse bezitter van een 4-snarige Gibson EB-Bass. Het is het nieuwe model van 2019 uitgevoerd in Satin Ruby Red.

Het is een “passieve bas”. Geen gedoe met batterijen dus. De beide humbucker elementen zijn enkelspoels te schakelen door de bijbehorende volumeknop uit te trekken. Daarmee heeft deze bas enorm veel verschillende geluidsmogelijkheden van diep en laag tot funky knorrend en stevig rockend.

Hier heeft zij de bas net uitgepakt. Het verpakkings-materiaal ligt nog op de grond. (Uiteraard is dat later op een milieuvriendelijke wijze afgevoerd.) Geef haar eens ongelijk: als een nieuwe bas met de pakketdienst wordt bezorgd, dan wil je er direct op spelen...

Bettine speelt graag over dit kleine combo. Het is een MarkBass CMD121P. Vergis je niet in de power. Het beschikt over 300 watt. Met een extra luidspreker loopt dat op tot 500 watt. Ruim voldoende voor bijna elk podium. Het grootste pluspunt is dat dit combo maar 11,9 kg weegt. Daar wordt elke muzikant vrolijk van.

873total visits,3visits today