Het enige instrument van een zangeres is haar stem. Vandaar dat ze hoge eisen stelt aan de kwaliteit van haar microfoon. De keuze is gevallen op zowel een AKG als een Beyerdynamic . Misschien is die laatste niet zo’n heel bekend merk, maar het is de absolute top in professionele apparatuur.

De gitaar die Jeannet op bovenste foto bespeelt is deze Canadese Godin 12-string. Een erg mooi instrument met een erg warme volle klank. Het is nu nog een plan, maar Bluesville is zeker van plan om ook “unplugged” te spelen. Dan komt zo’n situerende gitaar goed van pas.

We dansen de sambaballensamba, zong André van Duin ooit al. Officieel heten ze Maracas en zijn ze afkomstig uit Latijns Amerika. Deze ▲ zijn helemaal echt. Gemaakt van gelooide runderhuid en gevuld met gepofte rijst. Onmisbaar hulpstuk voor de blues van o.a. Bo Diddley.

LD Systems wordt in Duitsland ontworpen, maar gebouwd in China. Dat is blijkbaar goedkoper. Dit is een actieve monitor. Dat wil zeggen dat er een versterker is ingebouwd. In deze ▲ zit er eentje van 250 watt. De luidspreker is “coaxiaal”. Er zit een tweeter in het midden van de grote basluidspreker van 30 cm (12″). Bijzonder is dat deze krachtpatser toch maar 14 kg weegt. Momenteel is een 1 in gebruik. Het streven is om dat naar 4 uit te breiden. Drie aan de rand van het podium en 1 voor de drummer. Dat wordt trouwens pas een item als we mogen spelen op grotere podia.

© 2021 Bluesville (Laatste update: 18 september 2021)

1458total visits,5visits today