Er was eens…. zo beginnen de meeste sprookjes. Ook die van Bettine en haar bas. Haar carrière begint op 27- jarige leeftijd. Samen met een vriendin gaat ze kijken bij een op te starten band. Een in de haast aangeschafte derdehands Custom-bas gaat mee. Het blijft bij kijken: alleen de drummer neemt de moeite op te komen opdraven. Zij vertelt dat het hele gebeuren niet door gaat.

De bas is nu in huis en dan is het zonde om er niets mee te doen. Bettine besluit om baslessen te nemen. Een aanrader voor elke beginnend muzikant, maar dat terzijde. Na verloop van tijd heeft ze voldoende zelfvertrouwen opgedaan en durft ze mee te doen met de Muziekworkshop De Pelikaan in Krommenie (1990/1991). De logische volgende stap is deelname aan de Popschool. Dat is een initiatief van Het Drieluik in Zaandam (1992/1993).

In Het Drieluik ontstaat de band Just In Time met covers van Beatles, Black Crowes, Lenny Kravitz en een aantal eigen composities. De band is actief van 1993 t/m 1996. Na het ontbinden van Just in Time gaat Bettine nog een paar maanden door met bassen. Ze speelt met een bende vrienden. Een echte bandnaam is nooit gevonden.

Door omstandigheden gedwongen stopt Bettine eind 1996 met bassen. Totdat een paar mensen in het voorjaar van 2012 een Pelikaan-reünie organiseren!
De bas wordt afgestoft, 2 nummers ingestudeerd en jawel, ze kan het nog steeds. Na het gezellige optreden en het daaropvolgende feestje belandt de bas weer aan de muur.

Niet voor lang, aan het eind van de zomer van datzelfde 2012 komt de female rock cover band Queens in Therapy met de vraag of BP de vertrekkende bassiste wil opvolgen.

Bij een stoere band hoort natuurlijk ook een stoere pose. En dat gaat Bettine gemakkelijk af..

Op de Fernandez

Er volgen een paar leuke jaren met verschillende optredens waarvan het publiek en de Queens genieten. Het repertoire bestaat uit stevige rocknummers van o.a. QOTSA, Therapy?, Sick Puppies, Rise Against, Feeder en dergelijke.

Rond 2016 komen de Queens in Therapy op een laag pitje te staan. De ene heeft het erg druk op het werk, de ander doet net een nieuwe opleiding. De band wordt niet opgeheven of zo. Het bloedt gewoon een beetje dood. Dat is geen bewuste keuze, maar de dingen lopen soms zo.

Tussen de bedrijven door, we schrijven 2014, doet Bettine mee aan een benefiet optreden ten behoeve van het KWF. Ze speelt met oude bekenden van de Pelikaan-reünie. Een memorabel optreden, met een flinke opkomst.

Bettine heeft een zeer afwisselende periode. Ze bezoekt regelmatig jamsessies. Ze speelt bas in een Etta James tribute-bandje (2015). Ze doet mee met de SeniorenRockSchool (2016). De eindpresentatie vindt plaats in het welbekende Paradiso te Amsterdam (weliswaar op het kleine podium, maar toch!)

Ze neemt deel aan De Grootste Band Van Nederland die in Haarlem wordt gehouden (2017). Bijzonder detail: in 2016 Ronald speelt ook mee, maar de twee kennen elkaar dan nog niet.

Ze speelt een paar jaar in een aantal coverbandjes. Het repertoire varieert per band van bluesrock tot Top 2000 en soms met een optreden.

Dan wordt het mei 2019. Dat is de maand waarin Bettine gevraagd (zeg maar gerust: gesmeekt) wordt de nieuwe bassist van Bluesville te worden. De afloop kunt u lezen bij historie.

Af en toe tijd om iets nieuws te proberen… Hier blijft niets aan de strijkstok hangen.

Wilt u terug naar de homepage? Klik dan hier.

© 2021/Bettine Piket (Bijgewerkt op 4 oktober 2021)

984total visits,2visits today