Er was eens…. zo beginnen de meeste sprookjes. Ook die van Bettine en haar bas. Haar bascarrière van BP begint 27- jarige leeftijd Samen met een vriendin gaat ze kijken bij een op te starten band. Een in de haast aangeschafte derdehands Custom-bas gaat mee. Het blijft bij kijken: alleen de drummer neemt de moeite op te komen opdraven. Hij vertelt dat het hele gebeuren niet door gaat.

De bas is nu in huis en dan is het zonde om er niets mee te doen. Bettine besluit om baslessen te nemen. Een aanrader voor elke beginnend muzikant. Maar dat terzijde. Na verloop van tijd heeft ze voldoende zelfvertrouwen opgedaan dat ze mee durft te doen met de Muziekworkshop De Pelikaan in Krommenie (1990/1991). De logische volgende stap is deelname aan de Popschool. Dat is een initiatief van Het Drieluik in Zaandam (1992/1993).

In Het Drieluik ontstaat de band Just In Time met covers van Beatles, Black Crowes, Lenny Kravitz en een aantal eigen composities. De band was actief van (1993/1996). Na het ontbinden van Just in Time gaat Bettine nog een paar maanden door met bassen. Ze speelt met een bende vrienden. Een echte bandnaam is nooit gevonden.

Door omstandigheden gedwongen stopt Bettine eind 1996 met bassen. Totdat een paar mensen in het voorjaar van 2012 een Pelikaan-reunie organiseren!
De bas werd afgestoft, er worden 2 nummers ingestudeerd en jawel, ze kan het nog steeds. Na het gezellige optreden en het daaropvolgende feestje wordt de bas weer aan de muur gehangen.

Niet voor lang, aan het eind van de zomer van datzelfde 2012 kwam de female rock cover band Queens in Therapy met de vraag of BP de vertrekkende bassiste wilde opvolgen. En zo geschiedde.

Er volgden een paar leuke jaren met verschillende optredens waarvan het publiek en de Queens genieten. Het repertoire bestaat uit stevige rocknummers van o.a. QOTSA, Therapy?, Sick Puppies, Rise Against, Feeder en dergelijke.

Rond 2016 komen de Queens in Therapy op een laag pitje te staan. De ene heeft het erg druk op het werk, de ander doet net een nieuwe gave opleiding. De band wordt niet opgeheven of zo. Het bloedt gewoon een beetje dood. Dat is geen bewuste keuze, maar de dingen lopen soms zo.

Tussen de bedrijven door, we schrijven 2014, doet Bettine mee aan een benefiet optreden ten behoeve van het KWF. Ze speelt met oude bekenden van de Pelikaan-reunie. Een memorabel optreden, met een flinke opkomst.

Bettine heeft een zeer afwisselende periode. Ze bezoekt regelmatig jamsessies. Uiteraard om mee te spelen. Ze speelt bas in een Etta James tribute-bandje (2015). Ze doet mee met de SeniorenRockSchool (2016). De eindpresentatie vindt plaats in het welbekende Paradiso te Amsterdam (weliswaar op het kleine podium, maar toch!)

Ze neemt aan De Grootste Band Van Nederland die op de grote markt in Haarlem wordt gehouden (2017). Bijzonder detail: Ronald speelt ook mee, maar de twee kennen elkaar dan nog niet.

Ze probeert de moed er in te houden en speelt kort in een coverbandje of 3. Het repertoire varieert per band van bluesrock tot Top 2000 en soms met een optreden.

Dan wordt het mei 2019. Dat is de maand waarin Bettine gevraagd (zeg maar gerust: gesmeekt) wordt de nieuwe bassist van Bluesville te worden. De afloop kunt u lezen bij historie.

Wilt u terug naar de homepage? Klik dan hier.

© 2021/Bettine Piket (Bijgewerkt op 17 september 2021)

501total visits,26visits today