Wil je de leden van de band beter leren kennen? Daar is deze pagina voor. Gewoon op de groene link klikken. Op de pagina zelf kan je doorklikken. Of terug naar de homepage gaan. Wil je meer weten over het ontstaan van de band? Kijk dan bij historie.

Jeannet is onze Leading Lady. Zij heeft giga veel ervaring en is een echt podiumdier. Zij heeft gezongen in een aantal succesvolle bands. Ook werkt ze al een jaar of 16 als dirigent van een aantal koren. Haar kennis van meerstemmige vocalen komt daar goed van pas. Blues kent veel emotie en weinig regels. Dat is een combinatie waarbij Jeannet zich als een vis in het water voelt.

Henk is de “senior member” van Bluesville. Hij geeft de band echt het gevoel van de Chicago blues. Terug naar de rokerige zaaltjes rond 1951 toen alle inmiddels overleden grootheden gewoon nog live op het podium stonden. Henk speelt op de “bluesharp”, een diatonische mondharmonica die gestemd is in de toonsoort waarin het nummer geschreven is. Vandaar dat hij een hele koffer meesleept met alle mogelijke stemmingen, toonsoorten etc. Plus bijbehorende microfoons en een buizenversterker om de sound helemaal af te maken.

Wim is onze gitaarheld. Hij speelt al erg lang en erg goed. Daarom zijn wij erg trots dat hij sinds mei 2021 ons nieuwe geheime wapen is. Hier speelt hij op een fraaie Gibson CS-356 in combinatie met een Fender SuperSonic 60 combo. Beide komen uit de Custom Shop. En dat geeft een sound…

Michel is vanaf 15 augustus 2020 de drummer van Bluesville. Hij was duidelijk de beste in de auditie. Even afgezien van het feit dat de twee andere kandidaten vlak daarvoor hadden afgezegd. Maar toch… Hij blijkt een zeer waardevolle aanvulling. Dezelfde nummers klinken gewoon een stuk strakker. Belangrijkste is echter dat het gewoon een toffe peer is..

Ronald heeft een flinke tijd bas gespeeld. Omdat hij wel eens iets anders wil, speelt hij vanaf het begin gitaar in Bluesville. Maar ja, het plotselinge vertrek van Bettine maakt het noodzakelijk dat hij weer de bas ter hand neemt. Tijdelijk of blijvend? Niemand die het weet. Doet er ook niet toe. Bluesville blijft zoals het was.

Voormalige bandleden :

Terug naar de homepage?

© Bluesville. (Laatste keer bijgewerkt: 7 februari 2023)

4152total visits,1visits today