Bettine is sinds juli 2019 de trotse bezitter van een 4-snarige Gibson EB-Bass. Het is het nieuwe model van dat jaar uitgevoerd in Satin Ruby Red.

Het is een “passieve bas”. Geen gedoe met batterijen dus. De beide humbucker elementen zijn enkelspoels te schakelen door de bijbehorende volumeknop uit te trekken. Daarmee heeft deze bas enorm veel verschillende geluidsmogelijkheden van diep en laag tot funky knorrend en stevig rockend.

Hier heeft zij de bas net uitgepakt. Het verpakkings-materiaal ligt nog op de grond en uiteraard is dat later op een milieuvriendelijke wijze afgevoerd. Geef haar eens ongelijk: als een nieuwe bas met de pakketdienst wordt bezorgd, dan wil je er direct op spelen…

Deze snaren passen perfect bij de jaren ’50 sound. Deze LaBella Deep Talkin’ Bass snaren werden ook veel gebruikt in de studio’s van Chess en Motown.

Bettine speelt graag over dit kleine combo. Het is een MarkBass CMD121P. Vergis je niet in de power. Het beschikt over 300 watt. Met een extra luidspreker loopt dat op tot 500 watt. Ruim voldoende voor bijna elk podium. Het grootste pluspunt is dat dit combo maar 11,9 kg weegt. Daar wordt elke muzikant vrolijk van.

De Mark Bass is perfect voor kleine(re) zaaltjes, maar voor grote podia en in de buitenlucht is een groter combo beschikbaar. Ronald heeft tamelijk veel reservespullen die kunnen worden ingezet indien nodig.

In Zeewolde bijv. speelde Bettine op deze Mesa van 600 watt en dat klonk meer dan prima in de buitenlucht .

Live in Zeewolde 22-8-2021

© 2021 Bluesville (laatste update: 2 november 2021)

1692total visits,1visits today