Op 7 april 1915 wordt Eleanora Fagan geboren in Philadelphia. Zij is de dochter van jazzgitarist Clarence Holiday (1898-1937) en Sadie Fagan (1895-1945). Bij haar geboorte was haar vader dus 16 en haar moeder 19. Er zijn (onbevestigde) bronnen die aangeven dat zij al in 1912 zou zijn geboren. Dat zou haar vader 13 maken bij haar geboorte. Niets is onmogelijk, natuurlijk.

⇐ Deze foto is gemaakt in 1917 als Elanora een jaar of twee is.

Omdat moeder Sadie die kost moet verdienen, maakt zij afspraken met haar oudere, getrouwde halfzuster Eva Miller dat het kind bij haar in Baltimore kon wonen. Haar moeder gaat werken als bediende op passagierstreinen.

Het kind wordt hoofdzakelijk opgevoed door Eva’s schoonmoeder Martha Miller. Dat alles zorgt niet bepaald voor een “stabiele” thuissituatie.

Haar thuissituatie zorgt er voor dat zij vaak ongeoorloofd afwezig is op school. Dat leidt er toe dat ze op haar 9e (!) voor de jeugdrechter moet komen. Ze wordt naar “The House Of The Good Shepard” gestuurd. Na een maand of tien kan ze weer in de maatschappij worden losgelaten. Moeder Sadie heeft een restaurant geopend: The East Side Grill. Eleanora gaat daar helpen.

Billie Holiday – All Of Me

Zelfs dan blijkt de gifbeker nog niet helemaal leeg. Op Kerstavond 1926 komt haar moeder eerder thuis. Zij betrapt de buurman die op dat bezig is de11 jarige te verkrachten. De kleine meid weet zo stevig van zich af te bijten dat de buurman kan worden gearresteerd. Het hele proces, waarin zij de status krijgt van bedreigde getuige, zorgt er voor dat zij vlak voor haar 12e de school verlaat om er nooit meer terug te keren.

35total visits,1visits today