We hebben Michel gevraagd iets leuks over zichzelf te schrijven. Nou, dat bleek makkelijker gevraagd dan gedaan. Iets over mijzelf schrijven. En dan nog leuk ook. Dacht hij (bijna) hardop. Het schrijven is gelukt. Of het leuk is geworden mag u als lezer, zelf bepalen.

Eeuwig jong

Michel: “als 6 jarige ben ik begonnen op een zelf gemaakt drumstel van verschillende ronde OMO Waspoeder tonnen van karton. Dat klonk geweldig en ik heb er zelfs op de lagere school mee opgetreden samen met klasgenoten op zelf gemaakte houten gitaren”.

Ooit werd wasmiddel goedkoop verpakt in grote kartonnen dozen van een kilo of 9 die je dan bij de Cash & Carry kocht

Op 14 jarige leeftijd als drummer begonnen in bandjes met mijn Sonor Swing drumstel. Sindsdien heb ik nooit (lang) zonder band gezeten”.

Rond mijn 17e heb ik de blues ontdekt. Ik belandde toevalligerwijs in een bluescoverband die uitgroeide naar eigen het maken van eigen nummers. Volledig met eigen teksten. De blues werd losgelaten en we gingen richting “Nederpop”.

Uiteindelijk hebben we een aantal optredens gedaan, maar niet echt veel. Het is verdomd moeilijk om zelf gemaakte shit aan de man te brengen als men het niet kent. Gelukkig hebben wij twee CD’s opgenomen, waar ik met heel veel plezier op terugkijk.

Tijdens de periode in de leeftijd mid-twintig tot en met mid-dertig soms wel in drie bands tegelijk gespeeld, maar meestal twee. Dit alles om maar zo veel mogelijk te kunnen spelen en verschillende stijlen muziek te kunnen spelen.

Ik ben als drummer breed georiënteerd: Blues, Rock ’n Roll, Soul, Funk, Rock en Pop. You name it. I’ll Play it.

Die meneer links heeft dringend zonnebrand nodig

Ik ben nu al een jaar of 20 vaste de drummer bij de Occasion Band (Pop/Rock). Deze band oefent onregelmatig en treedt nog onregelmatiger op. Maar we hebben er plezier in.

Sinds augustus 2020 via via ook als drummer bij Bluesville beland. Tot op heden is het spelen in twee bands goed te combineren. 

Bandhistorie:

▶︎ Four No More: Blues & Nederpop (covers & eigen werk)

▶︎ Schoed: Blues & Nederpop (covers & eigen werk)

▶︎ No Name: Funk & Soul (covers)

▶︎ Koffer 8: Pop & Rock (covers)

▶︎ Occasion Band: Pop & Rock (covers)

Mooi logo

▶︎ Tailpiece: Rock (covers & eigen werk)

▶︎ Bluesville (classic bluescovers)

▶︎ Huisband Muziekcafé P3 Purmerend (top 2000)

Invaldrummer bij:

▶︎ Wasted Generation

▶︎ Fifties

Wilt u meer lezen over de spullen van Michel? Lees dan Gear Michel

Er is ook toekomstmuziek te bespeuren. Groot nadeel van het versterken van drumstellen op een podium is dat er veel geluiden worden mee versterkt die daarvoor niet in aanmerking komen. Van geluiden van andere trommels, het piepen van niet goed gesmeerde onderdelen tot het langslopen van medemuzikanten. De eenvoudigste oplossing is de drumtrigger: een gevoelig apparaatje dat de trilling van het vel omzet in signalen waar een geluidsmodule iets zinnigs mee kan.

Bluesville kiest daarbij voor het van oorsprong Zweedse DDRum. Dit merk maakt deel uit van het Clavia-concern dat ook de zeer bekende Nord keyboards op de merkt brengt.

Dit zijn de triggers. Die klem je vast op de rand van de ketel. Aan de onderkant rust het gevoelige deel op het drumvel. Aan de bovenkant zet je hem vast met het uitstekende boutje, dat je moet aandraaien. Output vindt plaats net een XLR-plug. Net als bij een microfoon. Hierdoor worden elke vorm van overspraak en bijgeluiden voorkomen. Dit systeem werkt alleen op trommels en niet op bekkens.

Als drummer van de Huisband van P3

September 2023: optreden met de Occasion Band Op Wormer Live 2023
Eerste Bluesfestival op de Koemarkt in Purmerend in december 2023
Terug naar de Homepage

© Michel Meijer (laatste update: 16 december 2023)

351total visits,1visits today