Michel schrijft over zichzelf:

Als 6 jarige ben ik begonnen op een zelf gemaakt drumstel van verschillende ronde OMO Waspoeder tonnen van karton. Dat was geweldig en heb er zelfs op de lagere school mee opgetreden samen met klasgenoten op zelf gemaakte houten gitaren.

Ongeveer op 14 jarige leeftijd als drummer begonnen in bandjes met mijn Sonor Swing drumstel. Sindsdien heeft heb ik  nooit zonder band gezeten en eigenlijk ook nooit actief op zoek geweest naar een plek in andere bands. Ik ben altijd gevraagd om of mede een band op te richten of in een bestaande band te komen 

Rond mijn 17e heb ik de Blues ontdekt en belandde toevalligerwijs in een bluescoverband dat uitgroeide naar eigen Bluesnummers maken met eigen teksten. Vervolgens zijn we steeds meer Nederlandstalige nummers gaan maken in het genre “Nederpop” waar we helemaal in los gingen.

Uiteindelijk hebben we een aantal optredens gedaan, maar niet echt veel, tis verdomd moeilijk om zelf gemaakte shit aan de man te brengen als men het niet kent. Gelukkig hebben wij wel twee CD’s opgenomen, waar ik met heel veel plezier op terugkijk.

Tijdens de periode in de leeftijd mid-twintig tot en met mid-dertig soms wel in drie bands tegelijk gespeeld, maar meestal twee. Dit alles om maar zo veel mogelijk te kunnen spelen en verschillende stijlen muziek te kunnen spelen. Ik ben als drummer breed georiënteerd, Blues, Rock ’n Roll, Soul, Funk, Rock en Pop

Ik ben nu al een jaar of 20 vaste drummer bij de Occasion Band (Pop/Rock) en ben sinds augustus 2020 via via ook als drummer bij Bluesville beland. Tot op heden is het spelen in twee bands goed te combineren. 

Bandhistorie:

▶︎ Four No More: Blues & Nederpop (covers & eigen werk)

▶︎ Schoed: Blues & Nederpop (covers & eigen werk)

▶︎ No Name: Funk & Soul (covers)

▶︎ Koffer 8: Pop & Rock (covers)

▶︎ Occasion Band: Pop & Rock (covers)

▶︎ Tailpiece: Rock (covers & eigen werk)

▶︎ Bluesville (Classic bluescovers)

Invaldrummer bij:

▶︎ Wasted Generation

▶︎ Fifties

© Michel Meijer (laatste update: 5 januari 2022)

Terug naar de Homepage

200total visits,1visits today