4 april 2024 :

De persoonlijke pagina van gitarist Wim Molenaar is eindelijk af. Lees hem: https://bluesville.nl/de-band-wim/. Daarin ook alle beschikbare informatie over The Bullits, de band waar Wim tussen 1990 en 2023 deel van uitmaakte.

17 maart 2024 :

Het werd tijd voor een nieuwe bandfoto waar we alle zes op staan. Tijd en geld voor een complete shoot hebben we niet. Gewoon even voor het oefenen in P3. Er hing een gordijn en er stond een leren bank. Even vrolijk kijken en klaar. De fotograaf van dienst was, zoals altijd, Ron ter Schegget.

18 november 2023 :

Door het overlijden van bassist Fred Goedhart hebben The Bullits besloten te stoppen. Vanavond nemen zij afscheid van het publiek in Café De Kroon in Wormerveer. Dat is dan na 40 jaar!

14 november 2023 :

In Dagblad voor Waterland wordt het gratis Bluesfestival van 10 oktober a.s. alvast aangekondigd.

10 november 2023 :

Door de organisatoren van het eerste Purmerendse bluescafé wordt een buitengewone fraaie poster ontworpen.

30 oktober 2023 :

Het heeft even geduurd, maar we zijn eindelijk te gast bij Radio Eemland1 in Baarn.

Binnenkort in onze webshop

1 oktober 2023 :

We staan voor het eerst in een grote feesttent op de Koemarkt in Purmerend ter ere van het jaarlijkse Bokbier-speltakel. Dit jaar ook nog met wijnproeverij. Voor het eerst halen wij onze “grote” set uit de mottenballen. Het blijkt ruim voldoende om deze grote tent op aangename wijze te vullen. Hoeven we dus niets er bij te huren voor een volgende keer.

Line6 set staat keurig aan beide kanten van een veel groter PA van de vorige avond

29 september 2023 :

Eerste keer spelen in het openbaar sinds onze gedwongen stop. Het ging eigenlijk als vanouds.

Voor het 5e jaar..
De eigenaar dacht: Blues? Ik zet ze in mooi blauw licht

25 augustus 2023 :

Drummer Michel is van invaller opgeklommen naar de felbegeerde plaats van vaste waarde als drummer in de Huisband van P3. Dat levert mooie plaatjes op.

Geconcentreerd als altijd…

17 augustus 2023 :

De repetities zijn hervat. Hier oefenen we in een van de studio’s van Tjarda in Alkmaar. Hier speelt Ronald op zijn “wandelstok”.

Jeannet maakt deze foto in de oefenruimte

24 mei 2023 :

De pagina over Etta James is afgerond. Verder gebeurt er weinig met en/of rond Bluesville.

20 mei 2023 :

We ontvangen een uitnodiging van Eemland Radio om te komen spelen in hun blusrubriek op de maandagavond. Sessie van een uur met 15 minuten interview en 45 live-muziek.

16 mei 2023 :

We krijgen een uitnodiging om op zondag 10 december te spelen in café De Bonte Koe in Purmerend. Het is de bedoeling van op die middag een aantal kroegen meedoet en er zo een soort bluesfestival ontstaat. Ronald doet nog de suggestie om het te koppelen aan de Winterbok. Wellicht wordt dat het thema: de winterbokblues.

4 mei 2023 :

Er is weer een pagina klaar van de ‘Helden-serie’: Bonnie Raitt. Het gaat niet snel, maar het resultaat mag er zijn met 4.954 woorden. Ook is een aantal kortere verhalen over de Amen Corner, The Animals en Omar Kent Dykes klaar in Best of the Rest.

15 april 2023 :

Ronald is nog flink herstellende. Onderdeel van de therapie is dagelijks twee uur werken aan de webpagina’s. Die van Ike Turner is klaar en heeft als eerste pagina van deze website ook audiofragmenten daarvoor hoef je niet van de pagina weg. Gemak dient de moderne mens.

26 maart 2023 :

Doordat Ronald in het ziekenhuis ligt, schitteren wij in het buurthuis door afwezigheid…

020 maart 2023 :

Ronald wordt opgeroepen voor een knie-operatie op 20 maart. Helaas ligt Bluesville hierdoor een paar weken stil.

Toen het weer een stuk beter ging…

19 maart 2023 :

Er is een nieuwe pagina over Chuck Berry. Pagina’s over B.B. King en Ike Turner zijn bijna klaar. Muddy Waters en Etta James staan ook al in de grondverf. Ook komen wel pagina’s over de Britse Blues, de Mississippi rivier en nog veel meer.

Hij is overal ter wereld te zien…

2 maart 2023 :

Geen nieuwe pagina, maar wel helemaal aangepast: Ronald’s Gear. Ronald is van de gitaar naar de bas overgestapt. En dus hebben we voor hem een helemaal nieuwe pagina gemaakt. Maar dat duurde even, maar dan heb je ook wel wat. En de pagina is helemaal up-to-date. Deze nieuwste aanwinst staat er ook al op:

26 februari 2023 :

Ja het werd tijd, natuurlijk, maar de fotopagina is eindelijk zoals die zijn moet. We zullen jullie niet vervelen met technische details, maar alle foto’s zijn nu even groot. Ze staan in chronologische vorm: de nieuwste bovenaan en dan steeds een tikje ouder. Tot het begin in 2017.

Zoiets, maar dan digitaal..

2 februari 2023 :

Er is natuurlijk ook goed nieuws. Ronald wordt gevraagd om een half uurtje muziek te maken op een Open Podium in Buurthuis De Poelenburcht in Zaandam. Moet kunnen, maar alleen is maar alleen. er wordt een gelegenheidsduo opgericht:

Ontwerp in eigen hand gehouden

23 januari 2023 :

Vervelend en vooral jammer. Blijkbaar ging ons optreden in Café De Pilaren in Alkmaar toch niet zo goed als wij dachten. We krijgen namelijk het bericht dat er voor ons in 2023 geen plek is in de programmering. De reden daarvan blijft een beetje vaag. Kwestie van smaak, zullen we maar zeggen. En dat mag, natuurlijk. Maar jammer is het wel.

7 januari 2023 :

We schrikken toch behoorlijk van het trieste bericht van het overlijden van Kees de Groodt. Hij was in 2018 de eerste die ons liet spelen in zijn Wapen van Middellie. Toen springlevend en amper 5 jaar later….

24 juli 2022 :

Natuurlijk spelen we wel tijdens Alkmaar Blues op vrijdag 23 september. Ronald maakt enthousiast een poster. Tot iemand op let en zegt: “moet dat niet september zijn?” Oops...

Gelukkig is het zo hersteld (het grote voordeel wanneer je niet al je bestanden hebt hebt weggegooid…) We hebben een liggend exemplaar voor op de website en voor binnen in het café maken we altijd een aantal staande exemplaren op A3-formaat. Deel van de service..

20 augustus 2022 :

Dit jaar geen openlucht optreden in Zeewolde. Er blijken verschillende afspraken te zijn gemaakt. Wij hadden de 20e in de agenda geschreven en de eigenaar de 27e. Helaas, dan zijn twee leden op vakantie. Misschien lukt het in 2023 wel.

© Bluesville (Laatste update: 20 november 2023)

2709total visits,1visits today

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *