Wie Wim zegt, zegt tegelijk: gitaar. Hij is al zo lang bezig op dit instrument, dan het gewoon niet mogelijk is hem op een andere manier te zien. Deze pagina gaat over zijn liefde voor muziek in het algemeen en de blues in het bijzonder.

Wim in het midden

In 1983 heeft drummer/zanger Ruurd Venema een idee. Hij is lid van de cabaret/pop/theatergroep ‘Duo De Drie Koeien’ en wil na een voorstelling nog een band hebben voor het bekende ‘bal na’. Het moet een Rock ‘n’ Roll band zijn. Omdat ze zo’n band niet kunnen vinden, richten ze er zelf maar eentje op. Dat ene optreden heeft dik 25 jaar geduurd.

De leden van deze ⬆︎ bezetting zin 1985 zijn:

  • Gerrit Voors – zang/soligitaar
  • Lex Visser – zang/slaggitaar
  • Jan Cornelissen – basgitaar/toetsen
  • Ruurd Venema – drums/zang

Zoals dat vaak gaat vinden er wisselingen in deze bezetting plaats. De belangrijkste is het vertrek van Bassist Jan. Zijn vervanger is Joep Woudt, die eigenlijk veel liever toetsen speelt. Omdat die moeilijk te vinden is, speelt hij vanaf 1985 tot 1989 zelf maar de bas. In 1989 vinden ze in Fred Goedhart een goede bassist.

In 1991 vindt een grote verandering plaats. Lex Visser, een van de oprichters van de band, stopt er mee. Het late thuis zijn, drukte op zijn “gewonnen” werk en een tennis-elleboog maken hem verder gaan onmogelijk. Er dient zich een opvolger aan: Wim Molenaar. Naast gitaar speelt hij onder andere dwarsfluit en accordeon. De bezetting is dan:

  • Gerrit Voors – zang/gitaar
  • Wim Molenaar – sologitaar/diversen (?)
  • Joep Woudt – toetsen
  • Fred Goedhart – bas
  • Ruurd Venema – drums/zang

Rond 1995 verlaat Joep Woudt de band. Dat verandert het geluid van de band. Door het ontbreken van keyboards is het geluid veel minder vol. Bovendien kan een aantal nummers niet meer worden gespeeld omdat het keyboard daarin een te centrale rol speelt. Zijn vervanger is zanger/percussionist/mondharmonicaspeler Ben van Assema. Dat is deze ⬇︎ bezetting.

In 2003 wordt een CD uitgebracht: Forever Young. Daarbij ook gastoptredens van voormalige leden van de band. Dat moet een gezellige avond geweest zijn daar.

In 2004 staan The Bullits op een Zaanse verzamel CD: “Rock ‘n’ Roll op het Veen”. De CD wordt als geschenk gegeven aan de vertrekkende burgemeester Ruud Vreeman van Zaanstad die ook de achterkant van het CD-hoesje voor zijn rekening neemt.

Tijdens de fotoshoot voor “Veen” worden veel meer foto’s gemaakt. Waaronder deze waarvoor de Puch’s van stal zijn gehaald:

The Bullits hebben een optreden laten filmen door een professionele cameraploeg voor de DVD ‘Live At The SunHouse’, oftewel het Zonnehuis in Amsterdam Noord.

Een aantal video’s is op YouTube gezet. Die willen wij u zeker niet onthouden.

Het verschijnen van de DVD/CD wordt ook keurig in de krant gemeld:

Op 21 april 2007 geven The Bullits een belangeloos optreden in het kader van de Benefiet van de Zaanse Pophistorie. In het NHD wordt daar keurig verslag van gedaan door Peter Roggeveen die ook de foto maakte.

Op 1 november 2008 wordt het 25-jarig bestaan van de band gevierd met een grootste show in de Lindenboomzaal in Koog aan de Zaan. Ook voormalige leden Lex Visser ren Jan Wouda worden weer op het podium verwelkomd.

In 2008 wordt een Kerstnummer uitgebracht. Het is een cover van het bekende nummer van de Amerikaanse groep Eagles. Het wordt op Spotify geplaatst, waar ook de andere nummers van de band te vinden zijn.

De jaren daarna wordt met enige onregelmaat opgetreden. Een groot feest was dat in De Grote Weiver op 24 september 2016 en ook 26 november 2016 in de Kroon in Wormerveer mag niet onvermeld blijven. De laatste jaren zijn The Bullits zeer beperkt in hun mogelijkheden doordat bassist Fred Goedhart na een hersenbloeding niet meer zo mobiel was. Een andere bassist inwerken wilden ze niet meer: éen voor allen en allen voor één. Fred was erg optimistisch over zijn herstel. Dat heeft niet zo mogen zijn. na zijn overlijden op 20 mei 2023 werd nog één keer gespeeld. Met een bijzonder detail: de kleinzoon van Fred had de bas ter hand genomen. Niet zo maar een bas, maar Fred’s eigen MusicMan.

Intussen is Bluesville vanaf januari 2024 uitgebreid met een tweede gitarist. Er is geen onderscheid tussen slag- en sologitaar. Beide gitaristen spelen afwisselend ritme- of leadpartijen.

Naast Bluesville heeft Wim nog een band: Septim. Deze band is opgericht door Jan Nanne. Inderdaad, dezelfde drummer die in de eerste opstelling van Bluesville de stokken vasthield. De derde muzikant is Loek Braber op gitaar en dwarsfluit.

De band omschrijft zichzelf als: muziek van oude vrienden die elkaar kwijt waren, maar elkaar na een paar jaar weer terug hebben gevonden. Het repertoire is veelzijdig en varieert van popklassiekers uit de jaren 60/70 tot jazz traditionals en van eigen composities tot Zuid-Amerikaans.

De andere pagina’s van de bandleden:

Allard

Henk

Jeannet

Michael

Ronald

Terug naar het begin

© 2024 Bluesville (Laatste update: 4 april 2024)

14total visits,1visits today